​Suspendat doi ani de zile de TAS pentru consum de clenbuterol, Alberto Contador a vorbit despre momentul pe care il traverseaza si despre planurile pentru urmatoarea perioada. "Moralul meu e la pamant, e clar ca nu m-am dopat. Voi reveni mai puternic", a declarat Alberto Contador intr-o conferinta de presa.

Alberto Contador Foto: albertocontador.com

"Sunt profund dezamagit, visele mele au fost spulberate. Sunt cu moralul la pamant de cand a inceput acest scandal. Nu pot sa inteleg verdictul dat de TAS. A fost vorba doar de o mancare contaminata, e clar ca nu m-am dopat" - Alberto Contador.

"E vorba de o cantitate infima de clenbuterol. Ei au spus ca a fost supliment alimentar, iar drept rasplata am primit pedeapsa maxima. Nu ii doresc nimanui sa treaca prin momentele grele prin care trec eu acum" - Alberto Contador.

Nu se retrage din ciclism

"Nu ma voi retrage, voi continua. Ma voi antrena si voi alerga la fel de curat cum am facut-o si pana acum. Le multumesc celor care m-au sprijinit in toata aceasta perioada. Ei mi-au dat puterea de a merge mai departe. Voi reveni mai puternic dupa tot acest scandal", a conchis Contador.

Sprijinit de echipa

"Il vom sustine neconditionat pe Alberto. Consideram ca decizia TAS este impotriva sportului si a ciclismului. Contractul lui Contador nu va mai fi onorat, iar acest lucru pentru ca el nu va fi disponibil sa concureze alaturi de coechipierii lui" - Bjarne Riis, manager general al echipei Saxo Bank.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anuntat, in cursul zilei de luni, verdictul in cazul de dopaj in care este implicat Alberto Contador, rutierul iberic (in prezent la Saxo Bank) fiind suspendat doi ani, informeaza AS. In urma acestei decizii, Contador a pierdut titlul cucerit in 2010 in Turul Frantei, precum si pe cel din 2011 din Turul Italiei.

Alberto a fost depistat pozitiv pe 21 iulie 2010 (intr-un test efectuat la Pau), in a doua zi de pauza din Turul Frantei, substanta interzisa fiind clenbuterol.