FC Barcelona a castigat titlul de "cea mai buna echipa a anului 2011" in cadrul galei "Premiilor Laureus Sport", eveniment care a avut loc, luni, la Londra. La categoria individuala, Novak Djokovic a fost ales drept "sportivul anului", in timp ce Vivian Cheruiyot (Kenya) a fost recompensata cu titlul de "atleta anului".

FC Barcelona Foto: fcbarcelona.com

Dupa ce a castigat campionatul din Spania, Liga Campionilor, Supercupa Europei, Supercupa Spaniei si Mondialul cluburilor, FC Barcelona a fost recompensata cu titlul de "echipa anului 2011". In urma catalanilor s-au situat, printre altele, nume importante precum Dallas Mavericks (NBA), All Blacks (rugby - nationala din Noua Zeelanda) sau RedBull (campioana in Formula 1).

La categoria premiilor individuale, Novak Djokovic a fost recompensat cu titlul de "sportivul anului". Distinctia vine la scurt timp dupa ce sarbul a reusit sa castige Australian Open (a reusit sa se impuna in 3 turnee consecutive de Grand Slam). In urma lui "Nole" s-au aflat sportivi importanti precum Lionel Messi (FC Barcelona - fotbal), Usain Bolt (atletism), Cadel Evans (ciclism), Dirk Nowitzki (baschet) si Sebastian Vettel (Formula 1).

Vivian Cheruiyot (Kenya) a primit trofeul pentru "atleta anului". Printre altele, Vivian este campioana mondiala in probele de 5000 si 10.000 de metri.

Darren Clarke, golf, a primit premiul pentru "cea mai buna reaparitie in circuitul profesionist". La gala de la Londra au participat, printre altii, Nadia Comaneci si Ilie Nastase.