Lucian Bute (campion mondial IBF, categoria supermijlocie) l-ar putea infrunta de doua ori in anul 2012 pe Carl Froch, finalist al turneului "Super Six", informeaza The Guardian. "Vreau un meci in aprilie, in Canada, si altul in iulie sau august, in Nottingham", a precizat Eddie Hearn, managerul lui Froch.

Lucian Bute Foto: Hotnews

"Este o confruntare care vine natural. Sunt foarte increzator ca se va realiza cat mai curand posibil. Nu cred nicio clipa ca Bute va boxa cu Ward. Nu cred ca Bute s-ar duce la Vegas, nu cred ca Ward ar merge in Canada. Deci ce vor face?

Eu vreau un meci in aprilie in Canada si unul in iulie sau in august, in Nottingham. Au fost foarte receptivi la asta (n.r. managerii lui Bute). Termenii despre care am discutat au fost foarte clari. Dupa cinci minute ne-am inteles in toate privintele, astfel ca nu vad de ce nu putem concretiza intelegerea saptamana viitoare. Mai intai am discutat cu Bedard. Este un gentleman, este foarte usor de vorbit cu el, de colaborat cu el si am putea face afaceri foarte bune impreuna.

Ei ar vinde acolo 20-30.000 de bilete. Eu am spus ca noi am vinde cel putin 20.000 de bilete la City Ground in Nottingham. Cred ca ar fi un meci care ar atrage publicul si sunt multi bani in discutie ", a declarat Eddie Hearn, managerul lui Carl Froch, pentru The Guardian, conform Mediafax.

Raspunsul lui Bute

"Poate cu Froch putem face o intelegere pentru doua meciuri, unul in Nottingham si unul la Montreal. Toata lumea ar fi fericita asa. Acum, daca vrea sa aiba sansa de a deveni din nou campion mondial, are nevoie sa boxeze cu mine", a precizat Lucian Bute, conform boxingscene.com.

Carl Froch a fost invins, pe 17 decembrie, la Atlantic City, de Andre Ward (decizie unanima, dupa 12 reprize) in finala turneului "Super Six".

Lucian Bute: 30-0-0, 24 KO

Lucian Bute, prezentare:

1,87 metri, 76,15 kg, club Interbox.

Nascut pe 28 februarie 1980, la Pechea, Galati.

Lucian Bute este neinvins in 30 de meciuri, din acestea 24 de victorii au fost obtinute prin KO. Romanul a castigat titlul in octombrie 2007, invingandu-l prin KO in runda a 11-a pe columbianul Alejandro Berrio. Pana acum, Bute si-a aparat cu succes titlul de opt ori: in februarie 2008, in fata americanului William Joppy (KO), in octombrie 2008, in fata mexicanului Librado Andrade (la puncte), in martie 2009, in fata columbianului Fulgencio Zuniga (KO tehnic), in noiembrie 2009, in fata mexicanului Librado Andrade (KO), in aprilie 2010 in fata columbianului Edison Miranda (KO), in octombrie 2010, in fata americanului Jesse Brinkley (KO tehnic), in martie 2011 in fata irlandezului Brian Magee (KO in repriza a zecea), in iulie 2011 in fata lui Jean Paul Mendy (KO in repriza a patra) si in noiembrie 2011 in fata lui Glen Johnson (la puncte, decizie unanima).