Detinator al centurilor mondiale WBO, WBA, IBO si IBF de la categoria grea, Vladimir Klitschko a fost nevoit sa anuleze partida cu Jean-Marc Mormeck (de pe 10 decembrie) din cauza unor probleme medicale, informeaza Associated Press. Vladimir a suferit o interventie chirurgicala in week-end-ul trecut, la Innsbruck, pentru indepartarea unui calcul renal si nu a putut fi recuperat la timp.

Vladimir KlitschkoFoto: Reuters

Meciul Klitschko vs Mormeck ar fi trebuit sa se desfasoare in data de 10 decembrie, la Dusseldorf. Purtatorul de cuvant al campionului WBO, WBA si IBF al greilor a precizat ca Vladimir nu va fi apt sa urce in ring sambata. In aceste conditii, partida a fost anulata.

In ultima sa partida (disputata in luna iunie), Vladimir l-a invins la puncte pe David Haye, intr-o partida numita la acea data drept "meciul secolului".

"Partida din data de 10 decembrie a fost anulata, este insa posibil ca ea sa fie reprogramata", a declarat Clara Moreno, ofiterul de presa al lui Mormeck. Meciul dintre Vladimir si Jean-Marc ar putea sa aiba loc in data de 3 martie 2012.

In varsta de 35 de ani, Vladimir a reusit de-a lungul carierei 56 de victorii (dintre care 49 prin KO) si a pierdut de trei ori. Francezul Mormeck (39 de ani) s-a impus de 36 de ori la profesionisti (22 prin KO) si a fost invins de patru ori.