Cu doar cateva luni inainte de startul Jocurilor Olimpice de la Londra (competitia se va desfasura intre 26 iulie si 12 august), oficialii SUA si-au aratat ingrijorarea in legatura cu masurile de securitate de la JO, informeaza presa britanica. In acest sens, americanii vor trimite 1000 de agenti la Londra (500 de la FBI), acestia urmand sa aiba misiunea de a-i proteja pe sportivii si pe oficialii de peste ocean.

Britanicii asigura ca nu vor fi incindente la Jocurile OlimpiceFoto: london2012.com

"Nu vom fi parteneri egali in aceasta operatiune, asta este clar. Vor fi (n.r. britanicii) extrem de solicitati la Jocurile Olimpice", a precizat unul dintre oficialii americani care se ocupa de siguranta delegatiei SUA la Londra.

Buna desfasurare a evenimentului de la Londra nu este responsabilitatea politiei britanice, firma G4S fiind delegata sa se ocupe de pregatirea celor care se vor ocupa de siguranta sportivilor. Comitetul de organizare a anuntat insa ca nu are momentan suficienti bani pentru a duce la bun sfarsit proiectul costisitor al celor de la G4S, iar in aceste conditii va fi nevoie de ajutorul Ministerului Apararii.

MoD (Ministerul Apararii) ofera 3000 de soldati activi si alti 2000 de soldati in rezerva, dar tot nu va fi suficient pentru a asigura buna desfasurare a importantului eveniment.

Cu toate ca a precizat initial ca 10.000 de oameni de securitate vor fi de ajuns, Comitetul de Organizare si-a schimbat pozitia, oficialii britanici fiind de parere ca aproximativ 21.000 de agenti vor putea duce la bun sfarsit competitia din vara lui 2011.

Scotland Yard-ul a anuntat, pe site-ul oficial, ca Londra este pregatita sa asigure siguranta sportivilor de la Jocurile Olimpice.

Coca-Cola, unul dintre sponsorii principali ai JO, a anuntat ca va avea un sistem propriu de securitate, pe langa cel pregatit deja de organizatorii britanici.

Americanii si-au motivat masurile de securitate prin faptul ca delegatia SUA ar putea fi tinta unor eventuale atacuri teroriste.