IBF, asociatia in care Lucian Bute detine titlul mondial la supermijlocie, a anuntat ca in decembrie se va stabili challengerul obligatoriu pentru detinatorul centurii: pentru aceasta sansa, vor lupta americanul Don George (27 de ani, 22 victorii, o infrangere), si... mexicanul Librado Andrade, omul care a mai luptat cu Bute, in doua randuri, pentru titlul mondial.

Lucian Bute si una dintre "victimele" sale: Librado AndradeFoto: AGERPRES

Lucian Bute va fi obligat sa joace impotriva castigatorului, intr-un meci care s-ar disputa in vara anului viitor. In acelasi timp, managerii lui Bute negociaza o intalnire cu unul dintre protagonistii turneului SuperSix. Romanul a anuntat ca nu va disputa mai mult de doua meciuri, in 2012.

"Am mai boxat cu Andrade, nu stiu ce interes ar mai starni un asemenea meci", declara Lucian Bute, pentru "ProSport", intr-un articol in care nu se pronunta asupra eventualitatii de a renunta la centura cu diamante, in cazul in care meciurile programate cu ShowTime ar intra in contradictie cu intentiile IBF: "E prea devreme sa dau verdicte".

Lucian Bute a avut un final complicat in primul meci cu Andrade: riscand pe final, de dragul spectacolului, romanul a receptionat o lovitura care i-a pus in pericol centura. In meciul revansa, Bute a castigat intr-o maniera categorica, prin KO.