Pugilistul roman Lucian Bute a castigat la puncte, dupa 12 reprize, meciul cu jamaicanul Glen Johnson. Cu aceasta victorie, Bute si-a aparat cu succes, pentru a 9-a oara consecutiv, titlul mondial al supermijlociilor, versiunea IBF.

Lucian Bute, superiorFoto: Reuters

"Il cunosteam foarte bine, stiam ca va incerca sa isi plaseze lovitura de dreapta, de aceea am pregatit tactic un meci in miscare. M-am miscat foarte mult, pentru a nu deveni o tinta. Este o victorie pe care o trec in capitolul experientelor, sunt 12 reprize din care am invatat foarte multe lucruri" - Lucian Bute, campion mondial IBF.

Bute, impecabil pregatit fizic, a dominat toate cele 12 reprize, oferind suporterilor imaginea perfecta a unei superioritati tactice: tot timpul in mijlocul ringului, cu o mare varietate de lovituri, romanul l-a tinut departe pe Johnson, inclusiv temuta lovitura de dreapta.

Din start, Bute a demonstrat ca vrea sa isi asigure victoria prin pasi marunti, acumuland repriza dupa repriza - a devenit mai spectaculos spre final, in reprizele 8,9,10, cand si-a fixat adversarul pe corzi, in cautarea loviturii decisive.

Johnson, 42 de ani, a demonstrat o foarte buna stiinta a boxului, reusind sa evite toate momentele delicate si sa reziste 12 reprize. De altfel, jamaicanul este recunoscut pentru rezistenta - in cariera, a pierdut prin KO o singura data, contra lui Bernard Hopkins.

"Lucian a facut un meci tactic foarte bun si am vazut foarte multa maturitate. Amintiti-va primul meci cu Andrade, cand a riscat de dragul spectacolului. Astazi nu s-a mai intamplat asa ceva. A castigat net, in fata unui adversar pe care toata lumea l-a ironizat din cauza varstei, dar a demonstrat in ring ca este un pugilist foarte, foarte tare" - Rudel Obreja.